Droom Kindercoaching
Werkwijze Droom kindercoaching
Stap 1

Kennismaking en leerdoelen formuleren

In het kennismakingsgesprek ervaart uw kind of hij of zij zich op zijn gemak voelt. Ik vind het fijn wanneer uw kind in dit gesprek zoveel mogelijk zichzelf kan laten zien en horen. Ik houd van een persoonlijke aanpak en bouw graag een band op met uw kind.

Vervolgens formuleren we één of meerdere leerdoelen. Hierbij speelt u als ouder een belangrijke rol. U informeert over eventuele achterliggende oorzaken en over de situatie op dit moment. Vervolgens kijken we vooruit naar de gewenste situatie. Als coach begeleid en ondersteun ik uw kind, en indien nodig uzelf, om de leerdoelen te bereiken. Actieve deelname van uw zoon of dochter is echter essentieel. Uiteindelijk moet hij of zij het zelf doen.

Stap 2

Aan de slag

We gaan aan de slag met verschillende spelletjes, bewegings- en ademhalingsoefeningen en creatieve werkvormen. Het zou ook zomaar kunnen dat we een keer naar buiten gaan en gebruik maken van de rust en de kracht van de natuur.
Al deze werkvormen zijn erop gericht uw kind zelf dingen te laten ervaren en zich bewust te worden van bijvoorbeeld onderliggende gedachten of emoties. Aan het eind van iedere coachsessie ga ik met uw kind hierover in gesprek.

Alle werkwijzen zijn oplossingsgericht. Een structurele verandering vraagt bewustwording van de oude gewoontes en herhaling van de oefeningen in het dagelijks leven.

Stap 3 (je droom waarmaken) »
Ik heb nu veel meer vrienden - Droom kindercoaching
kaartenspel
Contact
DROOM kindercoaching, Lent
Joyce Deckers
Tel: 06-20604655
info@droomkindercoaching.nl